ECHA
NOVILO
STIBCO

ECHA-opleiding

novilo

logo_stibco_2016a

 

LINKS

www.echa.info

www.echanetwerk.nl

www.peers4parents.nl

www.positivedisciplinenederland.nl

www.eduappnl

www.hoogbegaafd.startpagina.nl

www.hoogbegaafd.startkabel.nl

www.kikidio.nl

www.mensaforkids.com

www.novilo.nl

www.pharos.nl

www.ru.nl/its/cbo

www.schoolaanzet.nl

www.slo.nl

www.squibs.nl

www.stibco.nl

www.talentstimuleren.nl

 

  

Echa

De ECHA-opleiding is een internationaal erkende opleiding van de European Council for High Ability (ECHA), een Europese organisatie die vanuit wetenschap, onderwijspraktijk en politiek samenwerkt om het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen te verbeteren.

In Nederland wordt deze opleiding verzorgd door het Centrum voor BegaafdheidsOnderzoek (CBO). Gediplomeerde ECHA-specialisten zijn in het bezit van het ‘European Advanced Diploma in Educating the Gifted’ en mogen zichzelf daarom ‘ECHA Specialist in Gifted Education / ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid’ noemen.  

Het doel van de opleiding is het vergroten van kennis op het gebied van signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde/ excellente leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet en hoger onderwijs of in een adviespraktijk. De opleiding en geeft toegang tot de ECHA Vereniging. De opleiding zal worden opgenomen in het leraarregister.

 

 

Novilo

Novilo Opleidingen is een opleidingscentrum op het gebied van hoogbegaafdheid in Nederland voor leerkrachten en begeleiders.

 

 

StiBCO

De stichting (Stichting ter Bevordering van de Cognitieve Ontwikkeling) heeft als doelstelling het belangeloos bevorderen van de cognitieve, sociale, emotionele en affectieve ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun ouders, onder meer door het bestuderen, ontwikkelen en verspreiden van het concept Mediërend Leren onder volwassenen, waaronder professionals, en alle daarbij behorende inzichten, theorieën en methodieken.

ACTUALITEITEN
TWITTER
MAIL

Een goede school leert leerlingen breed te denken. Alle leerlingen verdienen inspirerend uitdagend en zinvol onderwijs.

> Lees meer...