SPEL
PROJECTEN
HUMOR

spel

projecten 

humor

 FUN

 

Leren kan leuk zijn. Veel (hoog)begaafde leerlingen zijn dat vergeten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen weer plezier krijgen in leren en dat zij ervaren dat je op veel verschillende manieren kunt leren. Daarom zorgen wij voor aansprekende opdrachten, waarbij nagedacht en ontworpen moet worden, maar wel met een twist.

 

Spel

Bij Kikidio Velp maken wij veel gebruik van spel. Bijvoorbeeld van individuele denkspellen, maar ook van groepsspellen. De individuele denkspellen verlopen van gemakkelijk naar moeilijk. Kinderen gaan op een moment een niveau tegen komen, waarbij het niet meer vanzelf gaat. Dat moment zoeken wij, want dan moet een leerling door gaan zetten en zoeken naar een andere oplossingsstrategie.

Groepsspellen worden ingezet om met meer gelijkgestemde leerlingen een spel te doen. Hierbij ligt het accent op elkaar wat gunnen en om te leren omgaan met winnen en verliezen. Sociale vaardigheden worden hiermee eveneens geoefend.

 

Projecten

Met projecten bedoelen wij vrije, open opdrachten waarbij leerlingen worden uitgedaagd te creëren. De kinderen krijgen kaders mee en gaan aan de slag. Bijvoorbeeld: maak een stofzuiger van een potje, rietjes, plakband en een panty. Maar we kunnen ons ook verdiepen in een logisch vraagstuk, cryptologie, meetkunde of filosofie.

 

Bespiegeling:

Wat vind je van dit oude verhaal genaamd ‘Bescheiden’?

De uitvinder van het schaakspel toonde zijn vinding aan de koning. Deze was zo verrukt van de schoonheid van het spel, dat hij de man vorstelijk wilde belonen. De uitvinder mocht zelf zijn beloning kiezen. Hij wenste:

1 graankorrel op het eerste veld

2 graankorrels op het tweede veld

4 graankorrels op het derde veld

8 graankorrels op het vierde veld

Enzovoorts, tot en met het vierenzestigste veld van het schaakbord.

De koning vond de uitvinder bescheiden. Wat vind jij daarvan? Hoeveel graankorrels krijgt de uitvinder ongeveer tot en met het vierenzestigste veld?

 

 

ACTUALITEITEN
TWITTER
MAIL

Een goede school leert leerlingen breed te denken. Alle leerlingen verdienen inspirerend uitdagend en zinvol onderwijs.

> Lees meer...